Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Socialdemokratisk frammarsch och moderat skönmålning

2 kommentarer

Höstens val närmar sig nu med stormsteg. Vi socialdemokrater känner stark tillförsikt inför mötet med Huddingeborna. Vi går till val med tydliga prioriteringar. Först kommer jobben, sedan skolan och äldreomsorgen. Det är viktigare med investeringar i jobb, skola och välfärd än fortsatta skattesänkningar och privatiseringar. Vi fick i fredags också ett bra kvitto på att vi är på rätt väg. I en opinionsundersökning som SIFO gjort noterar vi en mycket stor uppgång samtidigt som allianspartierna tappar stort.

En förklaring till allianspartiernas stora tapp kan vara att de håller på att förlora verklighetskontakten. Ett exempel på det är den stora annons i förra veckans Mitt i Huddinge där Moderaterna basunerade ut att det mesta är bra i Huddinge. Jag skriver direkt under på att Huddinge är en bra kommun att leva i och att vi har goda förutsättningar, men det måste finnas gränser för skönmålningen av sin egen arbetsinsats. Om vi först tar jobben. Vi vet att många hundra Huddingeungdomar står utan arbete eller studieplats och att de gör det år efter år. Istället för att vara så nöjda borde Moderaterna fundera på hur kommunen kan bidra till att alla dessa ungdomar får en väg in på arbetsmarknaden. Sedan skolan. Här gör de det halsbrytande påståendet att Huddinges skolor skulle gå emot trenden i skolkrisens Sverige. Det är bra att meritvärdena i nian går upp, men det har förstås inget med de vikande resultaten i internationella jämförelser att göra. Och att vi har rekordstora i klasser lågstadiet, vikande resultat på de nationella proven i årskurs 3 och ökad ojämlikhet i skolan är inget de skriver om i sin annons. Det fräckaste av allt i annonsen är dock att alliansen skulle ha ”bringat ordning” i kommunens ekonomi. När alliansen kom till makten i Huddinge efter valet 2006 var nämligen kommunens ekonomi redan i ordning.

Som sagt, Moderaternas värsta fiende är verkligheten och att de har slut på idéer. Deras ensidiga fokus på skattesänkningar och privatiseringar har nått vägs ände. Jag ser mycket fram emot valrörelsen!

2 tankar om “Socialdemokratisk frammarsch och moderat skönmålning

  1. Hej, Emil. Har noterat att Huddinge kommun har en rätt låg andel feriearbeten, sommarjobb som det hette på min tid, som de förmedlar till ungdomar. Kan du redan nu ge tips på hur du skulle gå tillväga för att ändra detta? Är det fler feriejobb inom kommunens regi eller bättre samarbete mellan kommunen och de lokala företagen som krävs? Informerar man fortfarande ungdomarna i skolan om villkor och hur de söker sommarbete osv.? – mvh Linda.

    • Hej! Precis som du skriver så är Huddinge inte så bra som man skulle önska på att erbjuda sommarjobb. Var tredje sökande får i dag nej. Om vi vinner valet vill vi införa en sommarjobbsgaranti som innebär att alla ungdomar ska få ett sommarjobb – minst en sommar. Jag tror att ökningen av antalet platser som behövs för att förverkliga det löftet behöver komma både i kommunen och hos samverkande företag. Med vänlig hälsning, Emil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s