Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Jobb, skola, kvalitet i äldreomsorgen och bostäder – val i Huddinge 2014

Lämna en kommentar

Om bara fem månader står Huddingeborna inför ett vägval. Ska den borgerliga alliansen få förnyat förtroende efter åtta år eller ska vi socialdemokrater få chansen att ge Huddinge en nystart.

Efter våra två valförluster 2006 och 2010 har vi rannsakat oss och går nu till val på en mer fokuserad och tydlig politik än tidigare. Först kommer jobben, sedan skolan och omsorgen. Vi har skrivit ett framtidskontrakt med invånarna i hela Stockholmsregionen som utgår från fyra punkter.

# Ingen som kan jobba ska behöva gå på socialbidrag
# Mindre klasser i skolan går före fortsatta skattesänkningar
# Ordning och reda i vård och omsorg går före nya besparingar och privatiseringar
# Bygg mindre bostäder för unga och studenter

Dessa prioriteringar utgår ifrån de samhällsproblem som vi ser i vårt Huddinge och som bekymrar oss.

Alldeles för många – inte minst unga – saknar sysselsättning. Vi vill sätta in insatser från dag ett för arbetslösa ungdomar och ingen ung ska gå utan jobb, praktik eller en utbildningsplats i mer än 90 dagar.

Alldeles för många lämnar i dag våra skolor utan de kunskaper de kommer att behöva i livet. Vi vill prioritera tidiga insatser med fler lärare, mindre klasser och fler specialpedagoger i förskoleklass och årskurs 1-3.

Alldeles för många oroar sig över kvaliteten i vården och omsorgen. Vi vill prioritera ordning och reda och hög kvalitet i all vård och omsorg – före nya privatiseringar.

Alldeles för många – inte minst unga – har svårt att hitta en bostad. Under de borgerliga åren har byggandet av små hyresrätter i princip legat nere. Vi måste börja bygga igen – för alla som letar bostad och för jobbens skull. Bostadsbristen hämmar i dag företags möjligheter att anställa.

Det här är vår agenda för Huddinge 2014-2018. Det ska bli roligt att möta Huddingeborna i en intensiv valrörelse – både på gator och torg och på nätet. Här på bloggen blir det ganska sporadiskt med inlägg, men på facebook.se/emilshuddinge kommer det vara tätt med inlägg och – förhoppningsvis – dialog!

Vi ses och hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s