Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

En oanständig ordning

Lämna en kommentar

Under morgonen har SVT:s ABC-nyheterna rapporterat om den kritiserade ordningen för uthyrning av exploateringsvillor som Huddinge kommun har ägnat sig åt och som tidigare har fått mycket uppmärksamhet i Mitt i Huddinge (se inslaget här).
Bakgrunden är att kommunanställda har haft något slags gräddfil till att få hyra fastigheter som kommunen av olika skäl äger och att det dessutom verkar har skett till mycket låga hyror. Det är förstås en oanständig ordning. Kommuner finns för att vi ska ta hand om gemensamma angelägenheter och en kommun ska alltid verka i kommuninvånarnas bästa. Om kommunen av någon anledning äger och ska hyra ut villor eller sommarhus ska förstås alla Huddingebor ha en chans att hyra dem. Och hyran ska förstås vara marknadsmässig – så att vi hushåller klokt med våra gemensamma tillgångar.
Nu är det viktigt att kommunens politiska ledning visar just ledarskap. Daniel Dronjak Nordqvist (M) och Tomas Hansson (KD) har suttit i många år på de ledande positionerna i de ansvariga politiska organen. De måste dels reda ut den nuvarande ordningen, men även ta initiativ för att säkerställa en kultur i Huddinge kommun där alla verkligen jobbar i Huddingebornas intresse.
I september diskuterade jag och Daniel Dronjak Nordqvist de här frågorna i kommunfullmäktige – se det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s