Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Säkra undervisningskvaliteten – rensa bland lärarnas arbetsuppgifter

1 kommentar

För en tid sedan fick jag ett brev som fick mig att tänka till ordentligt. Det var en grupp lärare i Huddinge som vände sig till mig som politiker med vad jag nästan skulle vilja kalla ett rop på hjälp. De beskrev hur de hade fått det allt svårare att få utlopp för sin yrkesskicklighet. De menade att undervisningens kvalitet har blivit lidande av att de har fått lägga allt mer tid på administrativa uppgifter och att uppfylla omfattande krav på dokumentation.

Det här brevet och flera samtal med lärare i Huddinge blev en väckarklocka för mig. Vi i Huddinge kan inte vänta på att regeringen lättar på bördan. Vi måste göra vad vi kan redan för att uppnå förändring så fort som möjligt.

Därför lade vi Socialdemokrater i går förslag i grundskole- och gymnasienämnden om att förvaltningen ska få ett tydligt uppdrag att gå igenom lärarnas arbetsuppgifter – och prioritera bland dem. Vi vill också att det ska vara prioriterat att utveckla IT-stöd för att underlätta det administrativa arbetet. Målet måste vara goda möjligheter för skickliga lärare att fokusera på det viktigaste – mötet med eleverna!

Det är inte bara dokumentationskrav som försvårar lärarnas möjligheter att göra ett bra jobb. Även sådant som fler elever i klasserna leder till att många lärare upplever problem. Inför valet 2014 kräver vi Socialdemokrater mindre klasser i de första årskurserna. De borgerliga politikerna som styr över skolan pratar gärna om skola och kunskap – men de prioriterar inte skolan och resultaten fortsätter att sjunka. Sverige och Huddinge behöver en skolpolitik som inte bara består av vackra ord utan en som går till handling.

Annonser

En tanke på “Säkra undervisningskvaliteten – rensa bland lärarnas arbetsuppgifter

  1. gymnaiserna är ineffektiva både ekonomiskt och pedagogiskt..hjälplöst efter i utvecklingen men olika syn på lärande kreativitet och samverkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s