Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Fler jobb för unga i kommunen!

Lämna en kommentar

Sverige har en skyhög ungdomsarbetslöshet. Det är den borgerliga regeringens enskilt största misslyckande att så många unga går utan arbete. Ett misslyckande som riskerar att leda till stora samhällsproblem i många år framöver.

Samtidigt är vi i kommunerna i stort behov av fler yngre medarbetare; inte minst i äldreomsorgen och i omsorgen om funktionshindrade.

Därför välkomnar jag det avtal som har slutits mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Kommunal om en ny anställningsform för unga. Målet är att ge unga som inte hunnit arbeta men som utbildat sig inom vård- och omsorgsområdet en effektiv start i sitt yrkesliv med hjälp av utbildning. I ett arbetsliv som ställer höga krav på kvalificerad yrkeserfarenhet är det annars svårt för unga att konkurrera.  

Det vore roligt om Huddinge kommun kunde komma igång och få till ett stort antal sådana hät utbildnings- och introduktionsanställningar. Det vore bra för många unga och bra för kommunen. Med bra introduktion på jobbet blir kommunen mer attraktiv för yngre. En förutsättning är förstås att syftet är just det jag har redovisat – inte att göra de yngre ”billigare” att anställa genom att vattna ut utbildningsinnehållet. Då får vi ungdomsanställningar med ungdomslöner – något vi aldrig kan ställa upp på.

emil1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s