Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Borgerligt haveri

1 kommentar

På gårdagens sammanträde med kommunfullmäktige var ojämlikhet och barnfattigdom den röda tråden. Tack vare initiativ från olika socialdemokrater blev skillnaderna i synen på vikten av jämlika villkor mellan blått och rött i politiken tydliga. Olika borgerliga debattörer – främst moderater – visade gång på gång att de är helt blinda inför vikten av att uppnå jämlika villkor. Inte minst i synen på vilka avgifter som är rimliga i kulturskolan öppnade sig en avgrund mellan oss.

I diskussionen med anledning av den avvisade motionen från S om att alla skolor ska erbjuda läxhjälp blev diskussionen närmast surrealistisk. De borgerliga partierna – som styr kommunen – angav en hel rad med motstridiga argument som skäl för att inte bifalla motionen. Å ena sidan slog vi in öppna dörrar eftersom det redan finns läxläsning överallt, å andra sidan var det fel att detaljstyra skolorna på det här sättet, å ytterligare en annan sida hade de gärna bifallit motionen om vår att-sats hade tydliggjort att skolor kan samarbeta kring läxhjälp, å förresten kan vi inte tvinga de som inte vill ha läxhjälp (sic!) å slutligen är läxorna inte så svåra att det behövs någon läxhjälp. Herregud! Den som vill se ett tvättäkta politiskt haveri bör kolla in webbsändningen från i går.

 

 

 

En tanke på “Borgerligt haveri

  1. Jag måste erkänna att jag är glad över att jag slapp vara närvarande undeer denna debatt. Man kan få ont i magen för mindre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s