Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Ett kraftigt fall framåt

Lämna en kommentar

DN debatt i dag ger Peter Hultqvist och Urban Ahlin ett välkommet besked. Socialdemokraterna utesluter inte att Sverige deltar i den av FN initierade insatsen i Libyen. Det kan enligt Ahiln och Hultqvist även ske med hjälp av militära insatser.

För oss som inte har känt igen partiet under de veckor som signalerna från partiledningen har varit att vi inte kan tänka oss att stanna kvar i Libyen med militära insatser är beskedet förstås välkommet (se min och tre andra socialdemokraters artikel i ämnet). Khadaffis övergrepp mot den libyiska befolkningen fortsätter och det kommer skrämmande rapporter (läs om våldtäkten som vapen) om intensiteten i de regeringstrogna styrkornas angrepp på civila. Omvärlden måste visa sig uthållig i arbetet med att skydda civilbefolkningen. Situationen i Libyen måste förstås avgöra om insatserna kan avslutas – inte tidsgränser som satts upp med förhoppningen om snabbare resultat.

Samtidigt som det är en lättnad att läsa om vår vilja att hjälpa till blir jag lite orolig över argumentationen om valet mellan om insatserna ska vara luftburna eller marina. Det måste förstås avgöras av behovet i Libyen – inte av enskilda partiväners strategi kring hur de ska rädda ansiktet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s