Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Bra med majoritet mot Fas 3

1 kommentar

Minoritetsregeringen Reinfeldt har inte stöd i riksdagen för en central del av sin arbetsmarknadspolitik. Riksdagens majoritet kräver nu av regeringen att inte tillföra fler personer till den s.k. jobb- och utvecklingsgarantins Fas 3. Det är utmärkt!
Kritiken mot Fas 3 har växt sig starkare i takt med att fler och fler placeras där. I dag finns 26 000 långtidsarbetslösa i Fas 3 och antalet beräknas stiga med 35 procent under året trots den stora efterfrågan på arbetskraft. Och bara en till två procent lämnar Fas 3 för ett jobb eller studier!
Problemen med Fas 3 är många. Den som finns i Fas 3 får ingen lön och alltför ofta meningslösa arbetsuppgifter medan anordnarna får 5 000 kronor i månaden – vilket har uppmuntrat rena skojare som vill tjäna pengar på de arbetslösa. Motsatsen till meningslösa uppgifter är att de får utföra vanliga arbetsuppgifter, men utan riktiga arbetsvillkor.
Nu måste förstås regeringen följa riksdagens beslut och sluta placera långtidsarbetslösa i en dålig och oseriös åtgärd.

20110511-110906.jpg

En tanke på “Bra med majoritet mot Fas 3

  1. Jag håller fullständigt med dig i detta Emil, men bör man inte även rensa upp i sin egen närmiljö först. Fas 3 är, och har alltid varit, ett sätt för näringsidkare och andra aktörer på marknaden att på ett enkelt och lönsamt sätt förbättra sin egen ekonomi. Uppenbarligen så har man inom ABF i Huddinge helt tappat förståndet och ser inget fel i att ta in en hel hög av personer som sitter fast i jobb- och utvecklingsgarantins sista fas för att täcka upp för sina egna förluster i en verksamhetslokal som inte klarar att bära sig själv, jag talar här om ABF:s bildnings och kulturcenter i Vårby gård. Som en av ABF:s grundorganisationer borde ni reagera med stark kritik och då ni även har partimedlemmar som sitter i ABF Huddinges styrelse borde detta vara något som ni bör känna till. Ett utnyttjande av människor är ett utnyttjande av människor oavsett vilken färg man bekänner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s