Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Billigare kulturskola

Lämna en kommentar

I dag har Lärarförbundet presenterat årets bästa musik- och kulturskolekommun. Vinnaren blev Bollnäs och på plats 270 (!) bland Sveriges 290 kommuner kommer Huddinge. Det är ett mycket sorgligt resultat. Huddinge kommer på riktigt dåliga placeringar oavsett om jämförelsen bygger på antalet elever som deltar i kulturskolan, på hur hög avgiften är eller hur mycket pengar kulturskolan får i sin budget. Huddinge ligger konsekvent bland de sista.

Huvudorsaken till att vi inte har fler elever som deltar i undervisningen är att det från stora delar av kommunen i princip inte finns med någon alls i kulturskolan. I Vårby gård och i Flemingsberg är det mycket få som är med. När vi socialdemokrater senast var med och styrde kommunen hade vi ett riktat uppdrag till kultur- och fritidsnämnden som gick ut på att arbeta för en bredare rekrytering till kulturskolan. Det uppdraget har Moderaterna plockat bort.

En orsak till att många inte söker sig till kulturskolan kan förstås vara avgiften. Vi vet att det är många familjer i Huddinge som har svårt att betala höga avgifter. I ett välkommet försök att göra kulturskolan mer tillgänglig för fler barn och ungdomar har S i riksdagen tagit fram ett förslag om att sänka avgiften till 500 kronor per termin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s