Emil(S) Huddinge

Om ett bättre alternativ för Huddinge

Morgan, du glömmer väl inte Helénes ansvar?

1 kommentar

Morgan Johansson lanserar i en intervju i Sydsvenskan i dag fyra konkreta misstag i valrörelsen som skäl till den socialdemokratiska valförlusten. Enligt Morgan Johansson var löftena om återinförd fastig­hetsskatt, höjd bensinskatt, halverad krogmoms och kraftigt sänkt skatt för pensionärer något som blev en black om foten. Han levererar också kraftig kritik mot Thomas Östros som enligt Johansson får anses ansvarig för att partiet gav efter för krav från V och MP på dessa punkter.

Jag delar inte Morgan Johanssons slutsats kring restaurangmomsen, men i övrigt har han en klar poäng. Den ekonomiska politiken och då särskilt skattepolitiken var ett sänke för oss i denna valrörelse och visst, ett stort ansvar vilar på Thomas Östros. Men ett stort ansvar vilar också på de krafter i partiet som till varje pris ville ha med Vänsterpartiet i arbetet med att ta fram ett samordnat regeringsalternativ. En av dessa röster var Morgan Johanssons eget partidistrikt och dess ordförande Heléne Fritzon. I ett uttalande vid den tidpunkten sade Fritzon att ”vi ska föra en vänsterorienterad politik… då behöver vi  Vänsterpartiet” (ur artikel i Svd).

Jag är övertygad om att det låga förtroendet för Socialdemokraternas ekonomiska politik delvis hänger ihop med Vänsterpartiets inflytande. Lars Ohlys parti har låg trovärdighet i frågor som rör ansvar för ekonomin och förutsättningar för tillväxt. De som tyckte att vi ”behövde” Vänsterpartiet för att formulera en bra politik har också ett ansvar, Morgan.

Slutligen beröm till Morgan Johansson. Han säger också att efter åtta år med borgerligt styre lär både FP och C ha förändrats och att när vi är framme vid 2014 kan det bli lättare för oss att gå fram själva och eventuellt samarbeta med mittenpartierna. Jag hoppas att han har rätt i att den extrema blockpolitikens dagar är förbi.

En tanke på “Morgan, du glömmer väl inte Helénes ansvar?

  1. Vad beror Morgans kovändning på?

    Tidigare har ju Morgan Johansson alltid framstått som en person i partiets vänsterfalang men I hans senaste utfall i Sydsenskan känns han inte alls igen längre. Plötsligt vill han inte veta av sina forna vänner i V och istället tycks han vilja regera med C och FP. Vad är hans dolda agenda? Det är uppenbart att det inte är den vanliga Morgan som talar.

    ps.att han inte räknar upp förslaget om den opreciserade förmögenhetsskatten som ett av de rödgrönas största stolpskott visar att Morgan trots sitt fejkade försökt inte är trovärdig. Han står ännu kraftigt till vänster men tycks nu inte vilja kännas vid det för tillfället.ds

Lämna en kommentar